Ekonomik Bağımsızlık İçin Millileşme Şart
Güçlü Türkiye Platformu Genel Başkanı Yunus Ekşi, beraberinde platform kurucularından Fehim Kaynar, platform Sakarya İl Başkanı Fatih Yılmazer, İl Başkan Yardımcısı Resul Deniz, İl Kadın Kolları Başkanı Hayriye Tatlı Sarı, Yardımcısı Melek Arifoğlu ve Ayşe Meriç ile birlikte LC Haber Ajansı’nı ziyaret etti.
Ziyarette, Ulusal TV Sakarya İl Temsilcisi ve Aydınlık Sakarya İmtiyaz Sahibi Bahtiyar Bodur da hazır bulundu.
Ekşi, ziyaret sırasında platformun hedeflerini, çözüm önerilerini ve mevcut siyasi, ekonomik ve sosyal düzene dair eleştirilerini paylaştı.
“Cesaret Olmadan Adalet Sağlanamaz”
Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Sakarya İl Temsilcisi ve LC Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Levent Candan ile yaptığı görüşmede Ekşi, adaletin sağlanması için cesaretin şart olduğunu vurguladı. Ekşi, mevcut sistemin halkın taleplerine cevap veremediğini belirterek şunları söyledi: “Eğer haklıysanız ve sözünüz doğruysa, milletin ferasetiyle bunu başarabilirsiniz. Ancak mevcut sistem, halkın talep ettiği adaleti sağlamaktan uzak. Adalet, liyakat ve ehliyete dayalı bir yönetim anlayışı olmadan başarı mümkün değil.”
“Liyakat ve Ehliyet Temel Alınmalı”
Ekşi, siyasi partilerin iç yapısını ve karar mekanizmalarını eleştirerek liyakat ve ehliyetin önemine şu sözleriyle dikkat çekti: “Bir kişinin inancı, etnik kimliği veya siyasi görüşü değil, işin ehli olup olmadığı esas alınmalı. Hz. Peygamber’in Kabe’nin anahtarını bir Müslüman olmayan kişiye teslim etmesi, liyakat ve ehliyetin önemini gösteriyor. Bugün maalesef bu anlayış yok olmuş durumda. Liyakat ve ehliyeti esas alan bir yönetim anlayışıyla toplumsal sorunların çözülebilir”
“Ekonomik Bağımsızlık İçin Millileşme Şart”
Ekonomi politikalarına dair eleştirilerde bulunan Ekşi, Türkiye’nin ekonomik bağımsızlığını kazanması gerektiğini belirtti. Mevcut ekonomik sistemin halkın refahını sağlamaktan uzak olduğunu ve “Bu ülkede para milli değil. Devlet borçlanarak ayakta kalıyor. Parayı millileştireceğiz ve enflasyona neden olmayan, üretim ve hizmet odaklı bir model geliştireceğiz. Büyük Türkiye Kalkınma Projesi’ni hayata geçirerek önceliklerimizi belirleyeceğiz” diyen Ekşi, ekonomik bağımsızlık için üretim ve hizmet odaklı bir modelin şart olduğunu vurguladı.
“Toplumun Temel Sorunlarını Çözmek Mümkün”
Ekşi, sosyal ve ekonomik sorunlara dair çözüm önerilerini de paylaştı. Türkiye’deki evsizlerin, gençlerin ve işsizlerin sorunlarına dikkat çeken Ekşi, şu ifadeleri kullandı: “Bu ülkede %47 evsizse, ev sahibi olmalarını sağlayacağız. Gençlerimiz evlenemiyorsa, evliliklerini kolaylaştıracağız. Eğitimli işsizlerin sorunlarını çözeceğiz. Tarımda kullanılan zehirli kimyasalları engelleyip, toprağımızı koruyacağız. Eğer toplumun adaleti ve refahı sağlanırsa, büyük hapishanelere ve adalet saraylarına ihtiyaç kalmaz.”
“Halkın Sağlığı ve Adaleti Övünç Kaynağı Olmalı”
Ekşi, hükümetin büyük hastane ve adliye binalarını bir başarı olarak sunmasını eleştirerek, bu durumun toplumdaki sorunların bir göstergesi olduğunu ve büyük hastaneler, toplumun ne kadar hasta olduğunu; büyük adalet sarayları ise adaletsizliklerin ne kadar yaygın olduğunu gösterir. Bu, övünülecek bir durum değildir. Biz, halkın sağlıklı olduğu, adaletin her birey için eşit dağıtıldığı bir sistemi kurmak istiyoruz” diyen Ekşi, halkın sağlığı ve adaletin önceliklendirilmesi gerektiğini vurguladı.
“Herkese Kapımız Açık”
Güçlü Türkiye Platformu’nun her kesimden değer üreten insanlarla çalışmaya hazır olduğunu belirten Ekşi, şu ifadeleri kullandı:
“Kıymetli insan neredeyse, onunla iş birliği yapmaya hazırız. Bu milletin menfaati için doğru fikri herkes kullanabilmeli. Biz bir fikri kendi çıkarımız için saklamıyoruz, milletin yararına sunuyoruz.”
Ekşi, platformun hedeflerini ve vizyonunu açık bir şekilde ortaya koyarak, adalet, liyakat ve halkın refahını önceleyen anlayışlarıyla dikkat çektiklerini ifade etti.
“Bu milletin hakkını teslim etmek için cesaretle mücadele edeceğiz” diyen Ekşi, kararlılığını bir kez daha dile getirdi.
Güçlü Türkiye Platformu