Ekonomik Bağımsızlık ve Paradigma Değişimi

Ekonomik Bağımsızlık ve Paradigma Değişimi

Türkiye’nin mevcut ekonomik durumunu, bankaların para yaratma tiyatrosu ve devletin ekonomik bağımsızlığı üzerindeki büyük olumsuz etkileri üzerine dikkat çekiyoruz. Ekonomik sorunların doğru tespiti ve çözümü için gerekli olan milli kadroların önemine vurgu yapılmakta ve köklü bir paradigma değişimin zorunlu olduğunu söylüyoruz.

Tedavüldeki Para Miktarı ve Verilen Krediler

Türkiye’de tedavüldeki para miktarı 652 milyar 892 milyon TL iken, verilen kredilerin toplamı 15 trilyon 459 milyar TL’ye ulaşmıştır. Bu durum, bankaların 23,67 kat para yaratması demek olup çok büyük faiz geliri elde ettiklerini göstermektedir. Bütçe zararlarının ve yüksek vergilerin temel nedeni budur. Bankacılık sisteminin yarattığı paranın halkı, iş insanını ve devleti borç tuzağına düşürdüğünü görüp, mevcut ekonomik düzenin iyi anlaşılması gerektiğini söylüyoruz.

Sorunların Tespiti ve Çözümü

Türkiye’de uygulanan ekonomik düzeni tanımadan çözüm üretmek mümkün değildir. Parayı yöneten devleti kontrol eder ve yönetir. Sorunların doğru tespit edilmesi, çözüm sürecinin ilk adımıdır. Ancak, bugüne kadar sorunların çözülmemiş olmasının nedeni, doğru tespit ve doğru çözümün bir araya gelmemiş olmasıdır. Bu bağlamda, sorunları çözebilecek, millete adanmış milli kadroların varlığı büyük önem taşımaktadır.

Ekonomik Paradigma Değişimi

Mevcut ekonomik kurguda, devletin ekonomik olarak eli kolu bağlanmış durumdadır. Uygulanan politikalar, dışa bağımlı maliye ve para politikaları ile şekillenmektedir. Siyasi partilerin kadroları mevcut düzenin sürdürülmesine yönelik politikaları benimsiyorlar. Partilerin Genel İdare Kurulları dahil teşkilatları yapılan hıyanetin bu boyutunu bilmezler.

Bu bağlamda siyaset  para ile kontrol altına tutulurken, lider sultasının koltuk sevdası millet sevdasının önüne geçtiği  gerçeği de halkımızca malumdur.  Eğer bir halk sürekli borçlandırılıyorsa ve devlet sürekli borçlandırılıyorsa, bu durum planlı bir ekonomik operasyondur. Bunun için ekonomik bağımsızlık, bir ülkenin geleceği için hayati bir meseledir.

Sonuç Olarak;

Ekonomik bağımsızlık, bir beka meselesi olarak ele alınmalıdır. Türkiye’nin mevcut ekonomik sorunlarını çözebilmesi için finansal sistemde köklü bir paradigma değişimine gidilmesi ve milli kadrolar ile bu değişimin gerçekleştirmesi gerekmektedir. Bu sömürü düzenini değiştirmek zorundayız. Hiçbir siyasi parti buna duyarsız kalamaz. Kalanlar ya bilgisizdir yada hıyanet içindedir. Aksi takdirde, sürekli borçlanma ve dışa bağımlılık, ülkenin ekonomik geleceğini tehdit eden unsurlar olarak kalmaya devam edecektir.

Siz de bu mücadelede yer alın! Ekonomik bağımsızlık için birlikte hareket edelim!

Yunus EKŞİ

Güçlü Türkiye Platform Başkanı

Scroll to Top